Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Info voor werkzoekende


MKB Werkt! biedt actuele vacatures – vast en flexibel – bij werkgevers in de regio. Reageren gaat via de knop ‘solliciteren’ bij de vacatures. Je kunt ook je cv uploaden. Bij interesse neemt het bedrijf rechtstreeks contact op.

Reageren gaat via de knop ‘solliciteren’ bij de vacatures. Bij interesse neemt het bedrijf rechtstreeks contact op. Je kunt ook je cv uploaden. Werkgevers kunnen je dan zelf vinden, omdat zij op basis van bepaalde kenmerken zoekacties kunnen uitvoeren in de database met cv’s. Bezoek ook eens het Vacaturecafé.

Twee keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden meer dan 50 werkgevers ruim 300 vacatures aan. Je kunt gewoon binnenlopen en met de ondernemers in gesprek gaan. Werkgevers geven na de bijeenkomst aan de organisatie door met welke werkzoekenden zij een sollicitatiegesprek willen voeren. De organisatie verstrekt dan je gegevens. De werkgevers zijn vervolgens verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de procedure. Er is tijdens het Vacaturecafé ook een programma met workshops om werkzoekenden te ondersteunen. Aanmelding is hier wel verplicht. Het programma is ongeveer drie weken van tevoren bekend. Vaste onderwerpen zijn meestal: Presentatie & Sollicitatie, Verbeter uw CV en Solliciteren via Social Media.


De concurrentie op de arbeidsmarkt is groot! Daarom zijn een goede oriëntatie op de mogelijkheden en een prima voorbereiding op een sollicitatie van enorm belang. Hier vind je informatie die je op weg kan helpen:
Oriëntatie
Zoeken
Voorbereiding
Sollicitatiegesprek

In bepaalde beroepen is weinig werk te vinden. Werkzoekenden kunnen ervoor kiezen om over te stappen naar een ander beroep (overstapberoepen). De vaardigheden die ze hebben, komen misschien goed van pas in een baan waar ze nog niet aan hebben gedacht. Voor een aantal beroepen waar weinig werk in te vinden is, brengt UWV in beeld welke overstapberoepen daar bij passen. Ook laat UWV zien wat de kans op werk is in die overstapberoepen.

Je gegevens staan in een afgeschermde omgeving, dus het is geen openbaar document. Door je persoonlijke gegevens in te voeren of je cv te uploaden via deze website geef je MKB Werkt! expliciet toestemming om deze gegevens beschikbaar te stellen aan potentiële werkgevers met mogelijke passende vacatures. Het invoeren van je persoonlijke gegevens of uploaden van je cv via deze website gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. MKB Werkt! draagt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van je gegevens, dan wel de wijze waarop deze werkgevers van je gegevens gebruik maken.
Meer weten over hoe we met persoonlijke gegevens omgaan en wat we ermee doen. Bekijk onze privacyvoorwaarden.