Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Workshops


Workshops

Tijdens het Vacaturecafé bieden we werkzoekenden een gevarieerd en inspirerend programma met workshops en informatiebijeenkomsten. Voor elk wat wils: van "Succesvol solliciteren met social media" tot "Maak werk van jezelf in de zorg!".

Ook is het mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen bij een werkgever als je interesse hebt in een bepaalde vacature. Wij melden je dan aan bij het betreffende bedrijf voor een korte kennismaking tijdens het Vacaturecafé. Wil je hiervan gebruik maken? Bekijk dan de vacatures en geef aan met welk bedrijf je een afspraak wilt en voor welke vacature(s).

Werkzoekenden hebben vrij toegang; een geprint cv geldt als toegangsbewijs. Voor de workshops is aanmelding via deze website verplicht.

Blijf op de hoogte en volg het Vacaturecafé op Facebook

Onderstaand vind je de workshops die tijdens het Vacaturecafé van 21 maart zijn gegeven. Gemiddeld geven de werkzoekende de sprekers ruim een 8!09:00 tot 13:00

Een professionele profielfoto


Aangeboden door: Van Kleef Fotografie - Monique van Kleef | Locatie: Tussenvloer

VOLGEBOEKT! Wegens grote belangstelling biedt Dress for Success een extra fotoshoot aan op haar eigen locatie (Marconilaan 28, Eindhoven) op zaterdag 13 april van 9.30 – 12.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via mail of telefoon 06-31328944. Dress for Success neemt contact met u op om de afspraak in te plannen.

Tijdens dit Vacaturecafé bieden we je een professionele profielfoto aan, te gebruiken op bijvoorbeeld je cv of op je LinkedIn-profiel. Monique van Kleef maakt de foto en voorafgaand daaraan doet Dress for Success een snelle check op je uiterlijk en kleding, zodat je er goed op komt te staan. Een extra pluspunt als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan! Je moet wel inschrijven voor de fotoshoot! Deze zal ongeveer 15 minuten bedragen. Je ontvangt na aanmelding bericht van het tijdstip.
09:10 tot 13:00

Gesprekken met de sollicitatie-expert


Aangeboden door: Metechnica, Knehans Adviesgroep, IP Techniek en FNV - Ward Overeem, Vincent Knehans, René Schoenmakers, Meta Mulders en Emmy Verkooyen | Locatie: 1e etage

Ward van Overeem, Vincent Knehans, René Schoenmakers, Meta Mulders en Emmy Verkooyen hebben veel kennis en jarenlange ervaring op het gebied van de arbeidsmarkt. Heb je een vraag over solliciteren, je cv, de arbeidsmarkt, outplacement, re-integratie, etc.? Vraag een 10-minuten gesprekje met één van deze experts, zij helpen je gegarandeerd verder! Je ontvangt na aanmelding bericht van het tijdstip.
09:30 tot 10:30

Ondernemerschap & Starten


Aangeboden door: Ondernemersklankbord - Rob Vliek | Locatie: Zaal Kropholler, 1e etage

Ondernemer worden is leuk, uitdagend, verleidelijk. Geen baas die steeds over de schouder meekijkt. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, maar bezint eer ge begint, want er zijn ook risico’s en valkuilen. Welke stappen zijn noodzakelijk en wie kan helpen bij een goede voorbereiding? Deze workshop brengt het in beeld.
09:30 tot 10:30

Profileren en solliciteren via LinkedIn


Aangeboden door: House of Social Media - Marjolein Bongers | Locatie: Zaal Berlage 2, 1e etage

De manier waarop jij je op social media presenteert, is misschien nog wel belangrijker dan je cv! Marjolein Bongers – oprichter van House of Social Media – neemt je tijdens deze interactieve workshop mee in de wereld van LinkedIn. Je krijgt direct toepasbare tips en trucs voor het profileren van jezelf, optimaal netwerken en het zoeken en vinden van een baan via LinkedIn.
 09:30 tot 10:30

Een perfect cv


Aangeboden door: FNV - Tien Nuis | Locatie: Zaal Dudok, begane grond

Hoe maak je een perfect cv? Wat zet je er wel in en wat niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw cv er uitspringt in de enorme hoeveelheid documenten die bij werkgevers in de mail op de bureaus terechtkomt? In deze workshops leer je de basisbeginselen!
 09:30 tot 10:30

Last van sollicitatiestress? 9 tips om ermee om te gaan


Aangeboden door: Buro Jort - Vincent Henssen | Locatie: Zaal Berlage 1, 1e etage

Je kent het vast wel, het vervelende gevoel van spanning en stress voor en tijdens een sollicitatie gesprek. Soms lig je er al nachten wakker van of blijft het maar door je hoofd spelen en dat leidt allemaal af van waar het om moet draaien, een goed gesprek neerzetten.

Een beetje stress is goed want dat houdt je scherp maar teveel stress leidt af. In deze workshop krijg je praktische tips om met deze stress om te gaan. Omdat stress zich in het brein afspeelt kun je het daar ook aanpakken. Met deze tips breng je gedeelten in het brein die stress veroorzaken als het ware tot rust. Het is net als met fietsen. Als je te snel gaat moet je in de remmen knijpen. En dat kan in het brein ook, als de gebieden die stress veroorzaken de overhand krijgen moet je ze afremmen. Je moet alleen weten hoe de rem in het brein activeert. En dat vertel ik je aan de hand van 9 tips die je altijd kunt uitvoeren voor of tijdens een sollicitatie gesprek als je stress ervaart.
 11:20 tot 12:00

Voorlichting (om)scholing in de elektro- en installatietechniek


Aangeboden door: IW Brabant-Zeeland - Inge Broers | Locatie: Entree *techniekHuys

Techniek is overal om ons heen. Als je aan de slag wil in de techniek kun je dan ook alle kanten op. Bij IW zorgen we daarbij voor de juiste sturing en begeleiding. Je ontdekt wat het vak inhoudt en wat bij jou past. We leren je de nodige vaardigheden en zorgen daarnaast voor een geschikt werkervaringsbedrijf waar je de fijne kneepjes van het vak leert.

Er is een groot tekort aan medewerkers in de elektro- en installatietechniek. De branche is op zoek naar zij-instromers. Dat kan gaan om mensen uit andere branches die een nieuwe uitdaging zoeken of mensen die op dit moment nog aan de zijlijn staan. Tijdens de rondleiding bij IW Brabant-Zeeland zie je wat het werk inhoudt en je wordt geïnformeerd over de mogelijkheden om je te laten omscholen naar banen in deze branche. We verwachten je om 11.20 uur bij de entree van het *techniekHuys en lopen binnen een paar minuten gezamenlijk naar de locatie.
 11:30 tot 12:30

Netwerken


Aangeboden door: FNV - Tien Nuis | Locatie: Zaal Dudok, begane grond

Netwerken hoort er helemaal bij op de arbeidsmarkt. Het is niet alleen iets voor politici of bestuurders, maar voor iedereen. ‘Via via’ worden heel wat vacatures ingevuld. Hoe zorg je dat je contacten op orde zijn en dat je niet wordt overgeslagen? Tijdens deze workshop leer je hoe je contacten legt en hoe je een goede indruk achterlaat. De praktijk staat centraal, want netwerken leer je met vallen en opstaan door gewoon aan de slag te gaan.
11:30 tot 12:30

Communiceren in stijl


Aangeboden door: EPB Training & Coaching - Ellis Pranger-van den Boomen | Locatie: Zaal Berlage 1, 1e etage

Tijdens deze workshop krijg je informatie over verschillende communicatiestijlen, zodat je effectiever kunt communiceren in een oriëntatie- en sollicitatieproces. Hierbij wordt uitgegaan van DISC, een analyse die inzicht geeft in communicatie- en gedragsvoorkeuren. Wanneer je weet wat jouw eigen voorkeursstijl is en je een inschatting kunt maken van de stijl van je gesprekspartner, kun je in het gesprek betere resultaten boeken.
11:30 tot 12:30

De kracht van je brein bij het solliciteren


Aangeboden door: TopState - Chantalle Weemaes | Locatie: Zaal Berlage 2, 1e etage

Het belangrijkste instrument in je werk ben jezelf. Als je niet optimaal functioneert dan zie je dat vaak terug in je resultaten. Wil je op hoog niveau blijven presteren en solliciteren dan moeten je achterliggende fysiologische systemen in topvorm zijn. Zijn ze dat niet dan ervaar je al gauw een gebrek aan energie, concentratie, focus of succes. Je brein kan je ook onbewust afleiden van de door jouw gestelde doelen. Gelukkig kan dat ook anders.

Toppresteerders weten hoe ze grip krijgen op hun brein- en biochemische processen. Hoe ze dat doen? Daar gaan we het in deze inspirerende workshop over hebben. Je wordt meegenomen naar de werking van het brein en ontdekt hoe je daar zelf grip op kunt hebben bij jouw sollicitaties.
11:30 tot 12:30

Ondernemerschap voor 50+


Aangeboden door: Samen Ondernemen - Willem van der Haven | Locatie: Zaal Kropholler, 1e etage

50+ en lukt solliciteren niet? Wellicht is ondernemen een optie die je kunt onderzoeken. In een traject van 1 jaar, met een intensieve startperiode van 12 weken, bepalen wij samen of een start als ondernemer voor jou de weg is om weer aan de slag te komen. Waarom ook niet? Je hebt tenslotte werk en levenservaring en de wil om iets te betekenen. Voor jezelf, je omgeving en om een inkomen te verdienen. Bij SamenOndernemen kijken we graag hoe we jou het beste kunnen helpen. Geef je op voor deze informatieve workshop. Je bent van harte welkom om jouw ondernemersidee of ondernemende idee met ons te bespreken.