Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Workshops


Tijdens het Vacaturecafé bieden we werkzoekenden een gevarieerd en inspirerend programma met workshops en informatiebijeenkomsten. Voor elk wat wils: van "Succesvol solliciteren met social media" tot "Maak werk van jezelf in de zorg!".

Ook is het mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen bij een werkgever als je interesse hebt in een bepaalde vacature. Wij melden je dan aan bij het betreffende bedrijf voor een korte kennismaking tijdens het Vacaturecafé. Wil je hiervan gebruik maken? Bekijk dan de vacatures en geef aan met welk bedrijf je een afspraak wilt en voor welke vacature(s).

Werkzoekenden hebben vrij toegang; een geprint cv geldt als toegangsbewijs. Voor de workshops is aanmelding via deze website verplicht.

Onderstaand vind je de workshops die tijdens het Vacaturecafé van 4 oktober zijn gegeven. Gemiddeld geven de werkzoekende de sprekers ruim een 8!

Blijf op de hoogte en volg het Vacaturecafé op Facebook09:00 tot 13:00

Een professionele profielfoto


Aangeboden door: Van Kleef Fotografie - Monique van Kleef | Locatie: Tussenvloer

Tijdens dit Vacaturecafé bieden we je een professionele profielfoto aan, te gebruiken op bijvoorbeeld je cv of op je LinkedIn-profiel. Monique van Kleef maakt de foto en voorafgaand daaraan doet Dress for Success een snelle check op je uiterlijk en kleding, zodat je er goed op komt te staan. Een extra pluspunt als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan! Je moet wel inschrijven voor de fotoshoot! Deze zal ongeveer 15 minuten bedragen. Je ontvangt na aanmelding bericht van het tijdstip.
09:10 tot 13:00

Gesprekken met de sollicitatie-expert


Aangeboden door: Metechnica, Knehans Adviesgroep, IP Techniek en FNV - Ward Overeem, Vincent Knehans, René Schoenmakers, Meta Mulders en Emmy Verkooyen | Locatie: 1e etage

Ward van Overeem, Vincent Knehans, René Schoenmakers, Meta Mulders en Emmy Verkooyen hebben veel kennis en jarenlange ervaring op het gebied van de arbeidsmarkt. Heb je een vraag over solliciteren, je cv, de arbeidsmarkt, outplacement, re-integratie, etc.? Vraag een 10-minuten gesprekje met één van deze experts, zij helpen je gegarandeerd verder! Je ontvangt na aanmelding bericht van het tijdstip.
09:30 tot 10:30

Elevator Pitch


Aangeboden door: FNV - Tien Nuis | Locatie: Zaal Dudok, begane grond

De Elevator Pitch is een korte presentatie van maximaal 60 seconden waarin je de werkgever overtuigt van je kwaliteiten. Vertel waar je kracht en gedrevenheid liggen, zodat de ondernemer graag verder met je in gesprek wil!09:30 tot 10:30

Maak werk van jezelf in de zorg!


Aangeboden door: Transvorm - Diann de Jong | Locatie: Zaal Auditorium, Tussenvloer

Tijdens deze workshop maak je op een interactieve manier kennis met de verschillende werkvelden binnen Zorg en Welzijn en informeren wij je over opleidingsmogelijkheden, kansen en vacatures. Ook bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen en voorzien we je van handige tips en informatiemateriaal. Voor iedereen die meer wil weten over werken en leren binnen zorg en welzijn.
09:30 tot 10:30

Jij bent de baas


Aangeboden door: Hive - Mara Theijssen en Lyane Saarberg | Locatie: Zaal Berlage 1, 1e etage

Jij bent de baas is een speelse, passievolle en energieke workshop, waarin je wordt uitgedaagd te kijken naar kansen en mogelijkheden. Je krijgt jouw droom op het gebied van werk helder in beeld en leert stappen te zetten om die droom te realiseren. Hoe blijf je leren van jezelf en van anderen, zodat jij 'de baas' bent en blijft?09:30 tot 10:30

Talenten en Competenties


Aangeboden door: UWV - Anne Fransen | Locatie: Zaal Berlage 2, 1e etage

Bij het vinden van nieuw werk is het belangrijk dat je jezelf kent, dat je weet wat voor toegevoegde waarde jij voor een werkgever bent. In deze workshop gaan we daar mee aan de slag. Met vragen als wat kan ik, wat wil ik en wat vind ik belangrijk. Je leert jouw sterke punten ontdekken en hoe je die kunt inzetten in toekomstig werk.09:30 tot 10:30

Ondernemerschap & Starten


Aangeboden door: Ondernemersklankbord - Rob Vliek | Locatie: Zaal Kropholler, 1e etage

Ondernemer worden is leuk, uitdagend, verleidelijk. Geen baas die steeds over de schouder meekijkt. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, maar bezint eer ge begint, want er zijn ook risico’s en valkuilen. Welke stappen zijn noodzakelijk en wie kan helpen bij een goede voorbereiding? Deze workshop brengt het in beeld.
11:30 tot 12:30

Netwerken


Aangeboden door: FNV - Tien Nuis | Locatie: Zaal Dudok, begane grond

Netwerken hoort er helemaal bij op de arbeidsmarkt. Het is niet alleen iets voor politici of bestuurders, maar voor iedereen. ‘Via via’ worden heel wat vacatures ingevuld. Hoe zorg je dat je contacten op orde zijn en dat je niet wordt overgeslagen? Tijdens deze workshop leer je hoe je contacten legt en hoe je een goede indruk achterlaat. De praktijk staat centraal, want netwerken leer je met vallen en opstaan door gewoon aan de slag te gaan.
11:30 tot 12:30

Durftevragen


Aangeboden door: Hive - Lyane Saarberg en Mara Theijssen | Locatie: Zaal Berlage 1, 1e etage

Ook in de zoektocht naar werk is het belangrijk: Durf te vragen! Het is vaak de makkelijkste manier om dingen voor elkaar te krijgen. Tijdens deze sessie leer je mét en van elkaar hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze methode. De sleutel tot succes is de juiste vraag te stellen: ‘Wat zou jij willen dat er lukt?’ Kijk alvast op: www.durftevragen.com
11:30 tot 12:30

Profileren en solliciteren via LinkedIn


Aangeboden door: House of Social Media - Marjolein Bongers | Locatie: Zaal Berlage 2, 1e etage

De manier waarop jij je op social media presenteert, is misschien nog wel belangrijker dan je cv! Marjolein Bongers – oprichter van House of Social Media – neemt je tijdens deze interactieve workshop mee in de wereld van o.a. LinkedIn en Facebook. Je krijgt direct toepasbare tips en trucs voor het profileren van jezelf, optimaal netwerken en het zoeken en vinden van een baan via LinkedIn.
 12:30 tot 13:30

Een perfect cv


Aangeboden door: FNV - Frank Depla | Locatie: Zaal Dudok, begane grond

Volgeboekt!

Hoe maak je een perfect cv? Wat zet je er wel in en wat niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw cv er uitspringt in de enorme hoeveelheid documenten die bij werkgevers in de mail op de bureaus terechtkomt? In deze workshops leer je de basisbeginselen!