Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Werktuigkundig projectengineer 33 - 40+ uur vacature

Techniek 's-Hertogenbosch 1144 keren bekeken
Vacature omschrijving

Voor onze afdeling Exploitatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste projectengineer werktuigkundige installaties die zijn technische kennis wil inzetten op uitdagende projecten op het gebied van beheer en onderhoud. Je hebt een brede vakinhoudelijke kennis op het gebied van gebouwinstallaties. Zowel met verwarmings-, koel- en luchtbehandelings- als met sanitaire installaties heb je ontwerpervaring en weet je hoe deze in de praktijk worden gerealiseerd en moeten worden onderhouden. Ervaring met projecten in de sectoren utiliteit, gezondheidszorg en eventueel industrie is een pré.
Adviesvaardigheden en goede communicatieve eigenschappen zijn nodig om op een juiste manier invulling te kunnen geven aan het verwachtingspatroon van de interne organisatie en later eventueel opdrachtgevers.
Ben je minder ervaren maar heb je duidelijke potentie en interesse om je te ontwikkelen naar de gevraagde functie dan dagen we je ook uit om te solliciteren.
 
Taken:
Binnen de afdeling Exploitatie bestaan jouw werkzaamheden uit ondersteuning van projectleiders m.b.t. inventarisatie van installaties, opstellen van Meer Jaren Onderhouds Plannen (MJOP), inspecties, verwerken van technische gegevens en het ontwerpen van werktuigkundige installaties voortvloeiend uit bijvoorbeeld vervangingsinvesteringen opgenomen in MJOP’s. Onderdelen van de ontwerpwerkzaamheden zijn o.a. het maken van systeemkeuzes, capaciteitsberekeningen, dimensioneren, apparatuurselectie en het opstellen van begrotingen, werkomschrijvingen en bestekken.
Tijdens vergaderingen en andere vormen van intern en extern overleg bewaak je de eisen en kwaliteit van het ontwerp en de onderhoud- en beheercriteria. Je kunt coördineren en herkent de workflows van de andere disciplines.
Ons bureau heeft een duidelijke visie en de nodige ervaring op het gebied van werken in een 3-D model (BIM). Wij verwachten van jou interesse op dit vlak en mogelijk dat je (op termijn) een gedeelte van de ontwerpwerkzaamheden in het 3-D model uitvoert.
 
Persoonlijke eigenschappen:
Je hebt een ondernemende en flexibele werkhouding en kunt zowel goed in teamverband als zelfstandig werken. Je kunt nauwkeurig werken binnen beschikbare kaders en behoudt een open blik in relatie tot interne samenwerking met de overige afdelingen. Je neemt je verantwoordelijkheid en komt afspraken na. Je hebt interesse in nieuwe ontwikkelingen en kunt kennis ook overdragen.
 
Functie-eisen:
-  MBO of HBO werktuigbouwkunde.
Vakgerichte opleiding(en), bij voorkeur MIT-W of HIT-W.
-  (Ruime) praktijkervaring in een vergelijkbare functie.
-  ffiniteit met beheer en onderhoud (bv. NEN 2767), exploitatie vraagstukken en elektrotechnisch installaties.
 
Arbeidsvoorwaarden:
Primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.
-  Ruime ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, zowel in de breedte als de diepte.
-  Collegiale werksfeer.
 
Bedrijfsprofiel:
Sweegers en de Bruijn is een gespecialiseerd installatieadviesbureau. Onafhankelijk en objectief. Wij adviseren een scala aan bedrijven, overheden en bouwpartners op het gebied van Gebouwinstallaties en Binnenklimaat met belangrijke aandachtsgebieden als beheer en onderhoud, kosten, comfort, functionaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Wij zien in bouwen iets geweldigs: het ontwikkelen van iets nieuws, waar we kwaliteit en functionaliteit voor gebruikers toevoegen op het gebied van installatietechniek. Met een team van circa 45 enthousiaste medewerkers werken wij aan bouwprojecten in alle fasen, van het ontwerp tot en met exploitatie.
 
Heb je interesse?
Neem gerust contact op voor meer informatie of stuur direct je motivatiebrief en cv naar: Linda Laugeman tel. 088 030 7300.