Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

TRAINEE FINANCE - EINDHOVEN 33 - 40+ uur vacature

Financieel Eindhoven 1355 keren bekeken
Vacature omschrijving

Ben jij net afgestudeerd in de richting finance (bedrijfseconomie / controlling / accountancy), iemand die bedrijfsprocessen cijfermatig kan analyseren en verbeteren, word jij blij van het maken/bouwen van rapportages, het uitvoeren van financiële analyses op cijfers uit zowel het verleden als de toekomst en ben je klaar om je frisse HBO kennis toe te passen in de praktijk in een complexe en tevens bourgondische organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Functieomschrijving
Het finance traineeship geeft je de mogelijkheid door te groeien in de complexe administratieve processen in een all round autobedrijf. Hierbij krijg je te maken met alle aspecten van een financiële administratie binnen een autobedrijf, waarbij je kunt denken aan het beheren van vele tussenrekeningen, controle op uitbetaling van claims op het gebied van verkoop en garantie en daarnaast natuurlijk de debiteuren- en crediteurenadministratie. Daarnaast behoort het rapporteren van dagelijkse, wekelijkse en ad hoc managementinformatie tot je takenpakket. Hierbij zijn we altijd op zoek naar betere en snellere manieren van rapporteren (denk hierbij aan de implementatie van Power BI rapportages), waarbij jouw input erg zal worden gewaardeerd. 

Zomaar een werkdag bij Van den Udenhout
Het is alweer je tweede maand binnen Van den Udenhout, wat is de tijd snel gegaan. In de ochtend verzamel start je met je mailbox, je beantwoordt vragen vanuit de organisatie. Daarna start je met de periodieke afstemming van de diverse grootboekrekeningen. Vanuit de diversiteit van het bedrijf zijn er duizenden rekeningen die uiteindelijk 100% moeten kloppen. Je verwerkt een van de periodieke rapportages ten behoeve van diverse managers en instanties en hebt overleg met een business unit manager over verbeteringen die in de rapportages doorgevoerd kunnen worden. Na de middag heb je contact met de importeur over de status van diverse ondersteuningen die zijn ingediend. Je stemt de actuele regelgeving van het RDW af met de betreffende managers zodat de handelsvoorraad correct is en maakt hiervoor de nodige rapportages en voert hier controles op uit. Aan het einde van de dag heb je contact met de systeembeheerder van Autoline over een aantal procesverbeteringen die doorgevoerd moeten worden. Tenslotte stel je een rapportage op waarin de resultaten van het merk Audi goed inzichtelijk wordt gemaakt op detailniveau en bespreek je dit met de Business Unit Manager van Audi. Daarnaast heb je de zekerheid dat de dag morgen er weer heel anders uit zal zien.

Kortom, een dag vol hectiek en dynamiek en waarbij je een wezenlijk onderdeel vormt van de bedrijfsvoering van een bourgondisch autobedrijf met in totaal ruim 580 medewerkers. 
  Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde administratieve HBO opleiding (bijv. Controlling, Accountancy)
  • 0-2 jaar relevante werkervaring
  • Het vermogen om systemen snel eigen te maken
  • Woonachtig in omgeving Veldhoven / Eindhoven
  • Je hebt uitstekende kennis van Excel
  • Kennis van Power BI is een pré

Persoonlijke vaardigheden

  • Je hebt sterke analytische vaardigheden
  • Je bent goed in het vertalen van cijfers in processen
  • Je bent communicatief sterk