Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Technical Consultant Microsoft 33 - 40+ uur vacature

ICT Eindhoven 2750 keren bekeken
Vacature omschrijving

Onze groeiende business unit Professional Services biedt ondersteuning aan de partners voor alle complexe server-, storage- en softwarevraagstukken. De partners van Copaco kunnen op elk moment een beroep doen op deze ervaren én gecertificeerde consultants van Copaco. 
Als Technical Consultant Microsoft bij Copaco werk je met de nieuwste systemen en technieken  in projectopdrachten bij onze klanten. Met jouw uitgebreide kennis van onze producten en oplossingen implementeer je systemen of breidt je ze uit. Je geeft op locatie advies en gebruikerstrainingen. De Microsoft projecten waaraan je gaat werken zijn uitdagend en divers.


Wat ga je doen? 

Je gaat de partners en resellers van Copaco in een pre-sales rol ondersteunen als het gaat om technisch advies bij de aanschaf van de Microsoft vraagstukken. Daarnaast realiseer je installaties en configuratie van Microsoft oplossingen. Het geven van gebruikerstrainingen en workshops hoort bij de werkzaamheden. Om te zorgen dat je kennis up-to-date blijft krijg je alle ruimte om onder werktijd je certificeringen te behalen. Gemiddeld ben je 1 dag in de week op onze werklocatie in Eindhoven. Voor de rest worden de meeste werkzaamheden bij klanten of remote uitgevoerd.
 
Jouw kerntaken worden:

 • De uitvoering van de installaties en configuraties van de omgeving van de klant en het aanspreekpunt voor deze werkzaamheden;
 • Technische ondersteuning, implementaties, en advies op het gebied van onder andere Hyper-V, Active Directory, Exchange Server (on-prem), System Center (SSCM, SCVMM), DPM, SQL Server (on-prem) of RDS. Indien wordt je ruim in de gelegenheid gesteld om hiervoor je benodigde certificeringen te behalen. Dat mag je onder werktijd gaan doen.
 • Ontdekken van nieuwe lijnen, producten en mogelijkheden in de cloud markt om het werkgebied van de Technical Consultant breder te maken en uitdagend te houden, bijvoorbeeld door het bijwonen van seminars en events (ook in het buitenland);
 • Het overdragen van kennis en ervaring aan collega’s en klanten door middel van trainingen, instructies, evaluaties en installatieprocedures. 

Wat zegt een van onze consultants?
“Van huis uit ben ik een techneut. Voor mensen met een bedrijfskundige of ICT achtergrond, zijn bij Copaco echt leuke functies te vinden. De IT is op dit moment enorm aan het veranderen. Bij Copaco krijg ik de kans om bezig te zijn in de nieuwe IT wereld. Ik geef advies en training aan klanten en word daarnaast ook aan hen uitgeleend om projecten te draaien. Ik doe veel dingen die ik nog nooit gedaan heb. Door te werken en op pad te gaan met commerciële collega’s, leer ik veel op het gebied van communicatie en verkoop. Iets waar in een technische werkomgeving niet altijd aandacht voor is.”

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde ICT opleiding;
 • Met kennis, ervaring en certificeringen van de bovenstaande Microsoft producten verdien je een extra vinkje;
 • Ambitie, zelfstandigheid, leergierigheid, flexibiliteit;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bijt je vast in de materie van Microsoft en en bent voor onze klanten een professionele gesprekspartner.


Wat mag je naast deze gave baan nog meer van ons verwachten?

 • Een afwisselende positie in een leuk en dynamisch team, met volop mogelijkheden om te groeien en ontwikkelen;
 • Een marktconform salaris aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Laptop, telefoon en een auto van de zaak (Categorie C);
 • Een aantrekkelijke korting op onze producten, een collectieve (zorg)verzekering en een studieregeling;
 • 28 vakantiedagen en een mogelijkheid tot het opbouwen van 3 extra verlofdagen (op jaarbasis);
 • Elke dag lekker vers fruit op de afdeling (en af en toe iets anders, want successen vieren we samen!);
 • Gebruik maken van onze game-room met pool-biljart, fitness, darts, race-simulatoren en andere high-end gadgets;
 • Werken bij een werkgever die je alle ruimte geeft voor je eigen ontwikkeling.
Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?
Dan hebben we alvast een eerste stap in de goede richting gezet, jij bent nu aan zet! Stel je aan ons voor en kom met Copaco kennismaken. Je zult verrast zijn wat je in deze leuke functie allemaal bij ons kunt gaan doen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Recruitment, Ike Erades, Senior Corporate Recruiter, +31 40 2306272 of mail naar recruitment@copaco.com