Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Teamleider R&D 33 - 40+ uur vacature

Overig Best 1593 keren bekeken
Vacature omschrijving

Meat Friends Best BV, onderdeel van de Van Loon Group en gevestigd in Best, is een mooie combinatie van het traditionele familiebedrijf met de moderne technieken van nu. Wij zijn uitgegroeid naar een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf. Onze klanten bevinden zich in het A-segment van de markt en samen met ca. 2000 collega’s werken we dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige vleesproducten.

Vanuit 9 locaties in Nederland heeft de Van Loon Group een leidende positie op de Nederlandse retailmarkt en daar zijn we trots op! We zijn een no-nonsense bedrijf met een sterke klantfocus en grote innovatiekracht. Met onze kernwaarden: 100% klantfocus, duurzaam ondernemen, de kracht van het familiebedrijf en ‘keep it simple’ bedienen we dagelijks onze klanten die ook op het hoogste kwaliteitsniveau in de markt opereren.

Meat Friends Best BV omvat 2 productie locaties en 1 logistieke, waar de productie en logistiek van voorverpakt vers vlees van zogenaamde vlug- en panklaar producten plaatsvindt voor de retail. Daarnaast produceren wij gegaarde producten en halffabrikaten voor de ‘Out of Home’ markt.

Voor onze locatie aan de Bedrijfsweg in Best zoeken wij een full time

 

Teamleider R&D

 

De functie

De afdeling Research & Development houdt zich met name bezig met NPD, New Product Development. Dit proces wordt door de afdeling R&D in samenwerking met productie, verkoop en QA uitgevoerd. In jouw rol als Teamleider R&D ben je  verantwoordelijk voor het efficiënt en gestroomlijnd (laten) uitvoeren van R&D activiteiten binnen dit proces.

Je zorgt voor het juiste beheer van de recepturen in het systeem en communiceert tijdig en met de afdelingsverantwoordelijken bij aanpassingen en vernieuwingen, alvorens finale overdracht naar productie. Vervolgens begeleid je samen met je team de eerste productieruns.

Je denkt constant mee na over het vernieuwen en aanpassen van het bestaande assortiment en komt vervolgens met verbetervoorstellen, welke je voorlegt aan de Manager R&D, aan wie je rapporteert.

Als Teamleider R&D ben je bezig met het coachen en begeleiden van de Medewerkers R&D en de Productontwikkelaars en zorgt zo voor het optimaal functioneren van het (groeiende) team (ca. 5 medewerkers). Door het inzetten van trainingen, opleidingen, het overdragen van vakkennis en het voeren van functionering- en ontwikkelgesprekken weet jij het beste uit je team te halen.

Je hebt een flexibele werkmentaliteit, bent proactief, overtuigend en daadkrachtig.

 

Jij en Meat Friends

We bieden je een veelzijdige baan binnen een groeiende, professionele organisatie waarbinnen je jouw ondernemerschap kunt laten gelden en waarbinnen jouw mening telt. Er staat een ervaren team van enthousiaste R&D medewerkers, met wie je samen ons assortiment kunt verbeteren en verder kunt ontwikkelen.

Meat Friends kent een prima salaris, uitstekende secundaire voorwaarden en een informele, dynamische werkomgeving, waarin we samen hard, en met passie, werken.

 

Jouw profiel

Wij vinden naast werkervaring, jouw persoonlijkheid ook heel belangrijk. Verder zoeken wij iemand:

  • met een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur HAS voedseltechnologie of Food Innovation
  • die het overzicht behoudt en de juiste prioriteiten stelt
  • met ervaring in het aansturen van een team
  • van nature op een mensgerichte en motiverende manier leiding geeft
  • die communicatief sterk is en makkelijk beweegt tussen de verschillende disciplines
  • met kennis van de Engelse en/of Duitse taal, maar dat is een pré