Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Supply Chain Planner, proactieve doorpakker met overwicht 33 - 40+ uur vacature

Logistiek Deurne 1672 keren bekeken
Vacature omschrijving

Supply chain planner
PRO-ACTIEVE DOORPAKKER MET OVERWICHT
 
 
Doel van de functie:
QRM is een bedrijfsstrategie die gericht is op de beste samenwerking. Hierbij staat snel reageren op vraag en aanbod van zowel externe partners (klanten, toeleveranciers, etc.) als interne partners (inkoop, verkoop, productie, assemblage, administratie, marketing, innovatie, etc.) centraal.
Het draait daarmee om snel reageren op veranderingen in de markt. Het belangrijkste uitgangspunt is dat wanneer interne en externe reactietijden kunnen worden verkleind, de algehele doorlooptijd van bedrijfsprocessen kan worden verkleind.
Als Werkvoorbereider/Inkoper speel jij een belangrijke rol in dit proces. Je draagt zorg draagt voor een juiste, betrouwbare bestelling en levering van goederen en diensten bij diverse leveranciers, zodat de productie van trailers ongestoord voortgang vindt. Je werkt hierbij als teamplayer samen met collega werkvoorbereider/Inkopers, Projectengineers, interne logistiek, en productie en rapporteert aan de Manager Supply Chain.

 
Waaruit bestaan jouw dagelijkse werkzaamheden?
Je onderhoudt de relatie met leveranciers, waarbij met name de ‘culturele fit’ van belang is. De supply chain maakt tenslotte deel uit van het totale productieproces van Knapen Trailers en krijgt ook voortdurend toegang tot relevante informatie waarop zij tijdig kunnen anticiperen. Ook intern onderhoudt je een goede relatie, allemaal om de volgende taken goed uit te kunnen voeren:

 • Je stelt de behoefte van je interne gebruikers vast en je bestelt inkoopdelen, grondstoffen en (hulp)materialen op basis van ERP-planning en/of interne behoefte bij vaste (internationale) leveranciers en volgt deze inkooporders op
 • je bent proactief ten aanzien van leverperformance en hebt gevoel voor sense of urgency. Je bent in staat om de behoeftes goed te managen en voorkomt hierdoor levertijdoverschrijdingen of tekorten. Je werkt binnen de  principes van Lean en QRM, passend bij de strategie van Knapen Trailers.
 • Je houdt de productieplanning in de gaten en bent ertoe in staat om ervoor te zorgen dat de benodigde onderdelen op het juiste moment besteld worden en tijdig aanwezig zijn.
 • Je draagt bij aan de leveranciersbeoordelingen en –evaluaties.
 • Het optimaliseren van het logistieke proces.

 
Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je zorgt voor een maximale interne klanttevredenheid ten aanzien van materiaalbehoefte: alles wordt met de juiste kwaliteit en natuurlijk op tijd geleverd
 • Je signaleert dreigende tekorten en onderneemt directe actie naar zowel leveranciers als naar de interne organisatie.
 • Je onderhoudt  artikelen en stuklijsten volgens het proces binnen Knapen Trailers bij wijzigingen van het product of productieproces of inkoopafspraken.
 • Je denkt mee in veranderingen en je draagt bij aan het goed functioneren van het logistieke team en de supply chain.

 
Hiervoor beschik je over:

 • HBO opleiding met dito werk- en denkniveau
 • Flexibele, klant- en leveranciersvriendelijke houding, met commercieel inlevingsvermogen
 • Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels (Duits is een pré)
 • Ervaring met inkoop t.b.v. de technische (maak)industrie, ervaring met Supply Chain Management en/of de in- en outbound warehousing
 • Ervaring met het werken in ERP systemen. Daarnaast is het in jouw voordeel als je ook kennis hebt QRM, Operational Excellence, Lean Manufactering  of WCM (World Class Manufacturing)
 • Affiniteit met techniek, metaalproductie, de transportwereld of met de Truck&Trailer-branche is een pré
 • Een no-nonsense mentaliteit, oog voor detail

 
Wat krijg je hiervoor terug?
Een arbeidsovereenkomst van Knapen Trailers met perspectieven voor een langdurige samenwerking. Knapen Trailers biedt naast deze uitdagende baan met zeer gevarieerde werkzaamheden een prima salaris met condities volgens CAO (Carrosseriebedrijf) in een professionele en dynamische organisatie met een prettige en informele werksfeer. Ook krijg je de kans om jezelf breed te ontwikkelen binnen deze groeiende internationale organisatie. We vertellen je er graag meer over.