Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Succesverhalen


Soms verloopt het anders dan je in gedachten hebt

Op 15 maart 2018 hebben we deelgenomen aan het Vacaturecafé. Voordat de beurs open ging hebben we een foto geplaatst op Linkedin en op Facebook. Gedurende de beurs hebben we een aantal goede gesprekken gevoerd. Maar helaas niet direct iemand gevonden die in ons profiel paste. Maar we hebben wel inmiddels 2 mensen aangenomen die via Social Media met ons in contact zijn gekomen. En dat dankzij onze berichten over het Vacaturecafé. Dus missie geslaagd en collega’s gevonden! Mark van Asten, Managing Director, SIXpack BV Lees meer..

Philips WGP vindt 6 medewerkers dankzij Vacaturecafé

De laatste editie van het vacaturecafé is weer een groot succes gebleken voor zowel werkgever Philips, als een aantal werkzoekenden die dankzij het vacaturecafé een baan binnen het Werkgelegenheidsplan hebben gevonden.  Op verschillende afdelingen binnen Philips starten een binnendienst medewerker sales en onderwijs, een medewerker planning,  test systeemmonteur, administratief medewerkster, medewerker kwaliteitsmanagement en een sales medewerker. Deze functies zijn een toegevoegde waarde om de arbeidsmarktkansen van de kandidaten te vergroten. Dit blijkt ook uit de Lees meer..

Basco vindt productiemedewerker via Vacaturecafé

“Op 30 oktober jl. is Johannes van Vliet bij Basco in dienst getreden als productiemedewerker. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is gebleken dat Johannes op diverse plekken in de werkplaats inzetbaar is en goed werk verricht. We hebben Johannes ontmoet tijdens het Vacaturecafé van 28 september. We zijn blij met dit succes en gaan ervan uit dat we een prettige en langdurige samenwerking tegemoet gaan.” Suzanne Sanders, Office Manager, Basco Verspaningstechniek b.v. Op de foto: Johannes van Vliet Lees meer..

Interclean Benelux vindt monteur via het Vacaturecafé

Op 28 september heeft Interclean Benelux meegedaan aan het Vacaturecafé. "We hebben veel leuke gesprekken gevoerd, maar met Fred hadden we direct een klik! We hebben zijn cv opgevraagd en hem uitgenodigd bij Interclean. Op maandag 13 november is hij gestart als monteur en de eerste indruk vanuit beide kanten is positief. Kortom, het Vacaturecafé was voor ons een groot succes!” Marjolein Merkelbach, personeelszaken, Interclean Benelux BV, Carwash en Reinigingssystemen Op de foto: Fred Mak Lees meer..

Atriensis vindt werkvoorbereider via Vacaturecafé

Wij ontvingen het volgende bericht. “28 september heeft Atriensis voor de eerste keer meegedaan aan het Vacaturecafé van MKB Eindhoven. Een goed georganiseerd evenement waar we veel leuke gesprekken met werkzoekenden hebben gevoerd. Met Helen hebben we een vervolggesprek gepland en zij is op 15 november bij ons gestart als Werkvoorbereider. We zijn erg tevreden over het Vacaturecafé en als we weer vacatures hebben doen we zeker weer mee!”. Marloes Maas, Human Resources, Atriensis. Op de foto: Helen Siccama op haar werkplek bij Atriensis Lees meer..

Positieve reacties op “Werken aan Werk”

Het programma “Werken aan Werk” is bedoeld voor mensen die bedreigd worden met ontslag of recent zijn ontslagen (maximaal 6 maanden in de WW) en wonen of werken in Eindhoven/Helmond of directe omgeving. Frank Depla is coördinator en geeft aan al veel positieve reacties te hebben ontvangen van deelnemers: “Ik kan bij mijn trajectadviseur terecht voor feedback op mijn brieven of informatie over netwerkstrategie. Ze geeft altijd leerzame tips en adviezen. De individuele casusbespreking is voor mij verdiepend.” “Mijn trajectadviseur bood me aan om het Lees meer..

Weer 2 zij-instromers voor de techniek

Marcos Boot en Duwayne Remst werden donderdag 12 oktober in de bloemen gezet, omdat zij – afkomstig uit een andere branche – via de Techpool aan de slag gaan bij VDL ETG. Zij combineren werken en leren om uiteindelijk 3D-meettechnicus te worden. Marcos en Duwayne zijn de 739e en 740ste  succesvolle plaatsing via het sectorplan van Zuidoost-Brabant, dat daarmee zijn doelstelling heeft bereikt: 740 mensen duurzaam naar een (andere) werkgever begeleiden. “We zijn heel blij met deze mooie kans”, zei Marcos. En ook de VDL Groep is tevreden: “We hebben iedereen Lees meer..

Complimenten voor organisatie Vacaturecafé

Er zijn veel positieve reacties binnengekomen voor de organisatie van het Vacaturecafé op 28 september. De deelnemende werkgevers waardeerden de bijeenkomst met een ruime 8. Ook veel bezoekers waren vol lof over de organisatie en lieten weten dat ze goede gesprekken gevoerd hebben. Enkele reacties: “Ik heb erg genoten van het Vacaturecafé vorige week. Het was goed georganiseerd, de gastvrouwen waren in overvloed aanwezig en deden hun werk goed. Ik heb deze dag gebruikt om de workshops 'De eerste indruk' en 'Personal mapping' te volgen, heel leuk! Graag kom Lees meer..

Maar liefst 4 matches voor 04Werkt

In maart heeft 04Werkt (het werkgeversservicepunt van de Gemeente Eindhoven) deelgenomen aan het Vacaturecafé van MKB Eindhoven. We hebben hier al een enthousiaste blog (we hebben 30 werkzoekenden gesproken) over geschreven, waarin we aangaven zeker 30 werkzoekenden te hebben gesproken met interesse in onze vacatures. We hebben nu het net opgehaald en het blijkt dat maar liefst 4 van deze werkzoekenden ook echt aan het werk zijn gegaan. Ellen en Ilse zijn gestart bij Hoovers als cateringmedewerker, Antoinette werkt in de winkel van Tedi en Hans is aan de slag als planner bij Home Lees meer..

500e plaatsing van sectorplan ZO-Brabant

Via het Sectorplan Zuidoost-Brabant is onlangs de 500e match tussen werkzoekenden en werkgevers gerealiseerd. Wil Heijneman kon als 57-jarige aan de slag bij Mansveld, na kennismaking op het Vacaturecafé van MKB Eindhoven. Wethouder Staf Depla van de gemeente Eindhoven zette werknemer en bedrijf in het zonnetje. Bekijk het filmpje Lees het persbericht Lees meer..