Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Succesverhalen


En weer een nieuwe collega via het Vacaturecafé voor Geton!

Geton Roestvrijstaalindustrie uit Veldhoven is een trouwe deelnemer aan het Vacaturecafé; en dat heeft succes! Tijdens het Vacaturecafé van 7 juni hebben zij al weer de 5e nieuwe collega voor Geton gevonden. “Het directe en persoonlijke contact met de werkzoekenden werkt echt voor ons. We hebben ook al diverse andere bedrijven uit de regio weten te enthousiasmeren voor het Vacaturecafé. 7 juni hebben we weer met een aantal gemotiveerde kandidaten gesproken en Patrick is intussen al begonnen. Hij gaat zich bij Geton bezighouden met logistiek, (magazijnwerk en Lees meer..

Jubileumcadeau Vacaturecafé valt in de smaak!

Het jubileumcadeau bij het 25e Vacaturecafé is goed in de smaak gevallen. Ruim 50 bezoekers profiteerden van het aanbod: een gratis professionele profielfoto, gemaakt door fotograaf Monique van Kleef. De combinatie met het kleur- en presentatieadvies van Dress for Success maakte het helemaal áf. Een greep uit de positieve reacties:   “Hartelijk dank voor de foto’s. Je bent een toegankelijke fotografe en dat vond ik heel fijn. Ik vond het een goede combi met Dress for Success. Ik raad mensen sowieso het Vacaturecafé aan.” Maaike Bastian   Lees meer..

Nieuwe collega voor KiwiHesta via het Vacaturecafé

Op 15 maart 2018 was KiwiHesta aanwezig bij het vacaturecafé op zoek naar een buitendienstmedewerker. Hoewel wij de juiste persoon op die dag niet hebben gevonden kwamen we wel in gesprek met iemand van de organisatie van MKB Werkt!. Hij had voor ons een mogelijke kandidaat. Na een kennismaking gesprek en een aantal opvolgende gesprekken waren we er uit en had Kiwihesta toch indirect via het vacaturecafé een nieuwe buitendienst medewerker gevonden! Zo zie je maar dat ook als het niet ter plekke iets oplevert contacten leggen op het vacaturecafé ook veel kan doen voor je Lees meer..

Soms verloopt het anders dan je in gedachten hebt

Op 15 maart 2018 hebben we deelgenomen aan het Vacaturecafé. Voordat de beurs open ging hebben we een foto geplaatst op Linkedin en op Facebook. Gedurende de beurs hebben we een aantal goede gesprekken gevoerd. Maar helaas niet direct iemand gevonden die in ons profiel paste. Maar we hebben wel inmiddels 2 mensen aangenomen die via Social Media met ons in contact zijn gekomen. En dat dankzij onze berichten over het Vacaturecafé. Dus missie geslaagd en collega’s gevonden! Mark van Asten, Managing Director, SIXpack BV Lees meer..

Philips WGP vindt 6 medewerkers dankzij Vacaturecafé

De laatste editie van het vacaturecafé is weer een groot succes gebleken voor zowel werkgever Philips, als een aantal werkzoekenden die dankzij het vacaturecafé een baan binnen het Werkgelegenheidsplan hebben gevonden.  Op verschillende afdelingen binnen Philips starten een binnendienst medewerker sales en onderwijs, een medewerker planning,  test systeemmonteur, administratief medewerkster, medewerker kwaliteitsmanagement en een sales medewerker. Deze functies zijn een toegevoegde waarde om de arbeidsmarktkansen van de kandidaten te vergroten. Dit blijkt ook uit de Lees meer..

Basco vindt productiemedewerker via Vacaturecafé

“Op 30 oktober jl. is Johannes van Vliet bij Basco in dienst getreden als productiemedewerker. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is gebleken dat Johannes op diverse plekken in de werkplaats inzetbaar is en goed werk verricht. We hebben Johannes ontmoet tijdens het Vacaturecafé van 28 september. We zijn blij met dit succes en gaan ervan uit dat we een prettige en langdurige samenwerking tegemoet gaan.” Suzanne Sanders, Office Manager, Basco Verspaningstechniek b.v. Op de foto: Johannes van Vliet Lees meer..

Interclean Benelux vindt monteur via het Vacaturecafé

Op 28 september heeft Interclean Benelux meegedaan aan het Vacaturecafé. "We hebben veel leuke gesprekken gevoerd, maar met Fred hadden we direct een klik! We hebben zijn cv opgevraagd en hem uitgenodigd bij Interclean. Op maandag 13 november is hij gestart als monteur en de eerste indruk vanuit beide kanten is positief. Kortom, het Vacaturecafé was voor ons een groot succes!” Marjolein Merkelbach, personeelszaken, Interclean Benelux BV, Carwash en Reinigingssystemen Op de foto: Fred Mak Lees meer..

Atriensis vindt werkvoorbereider via Vacaturecafé

Wij ontvingen het volgende bericht. “28 september heeft Atriensis voor de eerste keer meegedaan aan het Vacaturecafé van MKB Eindhoven. Een goed georganiseerd evenement waar we veel leuke gesprekken met werkzoekenden hebben gevoerd. Met Helen hebben we een vervolggesprek gepland en zij is op 15 november bij ons gestart als Werkvoorbereider. We zijn erg tevreden over het Vacaturecafé en als we weer vacatures hebben doen we zeker weer mee!”. Marloes Maas, Human Resources, Atriensis. Op de foto: Helen Siccama op haar werkplek bij Atriensis Lees meer..

Positieve reacties op “Werken aan Werk”

Het programma “Werken aan Werk” is bedoeld voor mensen die bedreigd worden met ontslag of recent zijn ontslagen (maximaal 6 maanden in de WW) en wonen of werken in Eindhoven/Helmond of directe omgeving. Frank Depla is coördinator en geeft aan al veel positieve reacties te hebben ontvangen van deelnemers: “Ik kan bij mijn trajectadviseur terecht voor feedback op mijn brieven of informatie over netwerkstrategie. Ze geeft altijd leerzame tips en adviezen. De individuele casusbespreking is voor mij verdiepend.” “Mijn trajectadviseur bood me aan om het Lees meer..

Weer 2 zij-instromers voor de techniek

Marcos Boot en Duwayne Remst werden donderdag 12 oktober in de bloemen gezet, omdat zij – afkomstig uit een andere branche – via de Techpool aan de slag gaan bij VDL ETG. Zij combineren werken en leren om uiteindelijk 3D-meettechnicus te worden. Marcos en Duwayne zijn de 739e en 740ste  succesvolle plaatsing via het sectorplan van Zuidoost-Brabant, dat daarmee zijn doelstelling heeft bereikt: 740 mensen duurzaam naar een (andere) werkgever begeleiden. “We zijn heel blij met deze mooie kans”, zei Marcos. En ook de VDL Groep is tevreden: “We hebben iedereen Lees meer..