Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Sales Representative IBM 33 - 40+ uur vacature

Commercieel/ Verkoop Eindhoven 1670 keren bekeken
Vacature omschrijving

Vacature_Sales_Representative_IBM.jpg

Standplaats Eindhoven, fulltime, HBO werk- en denkniveau
 

IBM software is overal, ondanks dat je er misschien niet altijd bewust van bent. Ben je op zoek naar voorbeelden van IBM in de zakenwereld? Denk bijvoorbeeld aan de technologie achter het raceteam van Max Verstappen, de software onder de tennisbanen van Wimbledon die ervoor zorgt dat kijkers de wedstrijden nog optimaler kunnen meebeleven en de samenwerking tussen IBM en Spotify om de nieuwe wereldsterren van de toekomst te vinden. Hebben we je interesse en wil je hier graag meer over leren? Deze functie kan een eerste of tweede stap in je carrière zijn.

Wat ga je doen?
Als Sales Representative ben je het eerste aanspreekpunt voor relaties. Jij bent het gezicht (en de stem) van Copaco, je onderhoudt het klantencontact, breidt deze contacten waar mogelijk uit en je gaat actief op zoek naar nieuwe relaties. Naast het schakelen met onze relaties heb je ook veelvuldig contact met onze account managers en fabrikanten. Je helpt hen met vraagstukken (oplossingen, licensering) en voorziet ze van (on)gevraagd advies. In deze rol is er veel ruimte voor eigen inbreng. 

Natuurlijk werk je niet alleen. Binnen Inside Sales IBM ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor IBM software en Quest software; je valt onder business unit Software Solutions Group. 

Kort samengevat: 

 • Je stelt offertes op en bent verantwoordelijk voor de opvolging hiervan. Het is aan jou om te zorgen dat deze offertes ook daadwerkelijk orders gaan worden;
 • Je bent het aanspreekpunt voor jouw klanten en onderhoudt de relaties en klanttevredenheid;
 • Je gaat de uitdaging aan om nieuwe klanten aan Copaco en onze merken te binden;
 • Je beantwoordt per mail of telefoon vragen van klanten;
 • Heel belangrijk: de vragen van klanten kun je concreet vertalen naar een op-maat-oplossing;
 • Intensief samenwerken met accountmanagers, productmanagers, business operations en leveranciers;
 • Cliché, maar je bent wel echt de spin in het web. Naast de samenwerking ben je ook het aanspreekpunt voor klanten, vendoren én voor collega’s van andere afdelingen.

Je start deze functie middels een uitgebreide inwerkperiode waarbij je wordt gekoppeld aan een ervaren collega. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk, hier willen we je de tijd en ruimte voor geven. 

Over de Software Solutions binnen Copaco:

Het portfolio van deze business unit is enorm en bestaat uit een ruim assortiment aan unieke producten. Onze klanten maken op basis van ons portfolio slimme oplossingen voor de eindklant. Je kunt daarbij denken aan de beveiliging van data, oplossingen die bedrijven gebruiken voor het delen van kennis, analytische en voorspellende toepassingen of zelflerende computersystemen. Software Solutions loopt voorop in nieuwe ontwikkelingen en samen met haar partners faciliteert en creëert Software Solutions Group een slimmere wereld.

Vereisten

Onze ideale kandidaat:

Voelt zich thuis in een snelle en commerciële organisatie en hebt affiniteit met IT. Je hebt het in je om operationeel overzicht te houden in hectische en stressvolle situaties en weet informatie op een effectieve manier te verwerken. Tevens heb je een representatief en professioneel voorkomen wat je tot een geschikte gesprekspartner maakt.

Overige harde eisen zijn:

 • HBO werk- en denkniveau, opleiding bij voorkeur in een commerciële richting;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect in woord en geschrift;
 • Je hebt oog voor commerciële kansen en speelt hier op in;
 • Een enthousiaste persoonlijkheid;
 • Je bent een teamplayer die zelfstandig kan werken.

Wat mag je naast deze gave baan nog meer van ons verwachten?

 • Een afwisselende positie in een leuk en dynamisch team, met volop mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen;
 • Een marktconform salaris aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Onder andere ga je een interessante provisie regeling krijgen waarbij je de eerste drie maanden bij Copaco een garantieprovisie ontvangt.
 • Een aantrekkelijke korting op onze producten, een collectieve (zorg)verzekering en een studieregeling;
 • 25 vakantiedagen + 3 ADV dagen + een mogelijkheid tot het opbouwen van 3 extra verlofdagen (op 40 uur jaarbasis);
 • Elke dag lekker vers fruit op de afdeling (en af en toe iets anders, want successen vieren we samen!);
 • Gebruik maken van onze game-room met pool-biljart, fitness, darts, race-simulatoren en andere high-end gadgets;
 • Werken bij een werkgever die je alle ruimte geeft voor je eigen ontwikkeling.
 • Omdat wij de balans tussen werk en privé belangrijk vinden geven wij de voorkeur aan een kandidaat die niet elke dag uren in de file hoeft te staan maar lekker op tijd thuis kan zijn!
 • Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten daarvan mag je bij Copaco declareren.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

Dan hebben we alvast een eerste stap in de goede richting gezet, jij bent nu aan zet! Stel je aan ons voor en kom met Copaco kennismaken. Je zult verrast zijn wat je in deze leuke functie allemaal bij ons kunt gaan doen. Solliciteren kan makkelijk via de onderstaande knop "Reageer op deze functie". Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Recruitment, Ike Erades, Senior Corporate Recruiter, +31 40 2306272 of mail naar recruitment@copaco.com