Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Projecten


Een onderneming starten als 50-plusser: waarom eigenlijk niet?

Zonder werk komen te zitten is één ding, maar als je 50-plus bent is het vaak nog eens extra lastig om weer aan de bak te komen. Om die jarenlange opgedane werkervaring thuis op de bank te laten zitten is bovendien ontzettend zonde. Precies daarom is er het project SAMEN ONDERNEMEN, die deze leeftijdsgroep helpt door ze een eigen of gezamenlijke onderneming te laten starten. De mogelijkheden van Samen Ondernemen Samen met andere aanstaande ondernemers in dezelfde leeftijdscategorie maak je kennis met de nieuwste methodieken, ontwikkel je een eigen businessmodel en ga je aan de Lees meer..

Werken aan Werk

Intensieve en persoonlijke begeleidingstrajecten Graag attenderen we je op de nieuwe dienstverlening van FNV/CNV “Werken aan Werk” Het is bedoeld voor mensen die bedreigd worden met ontslag of recent zijn ontslagen (maximaal 6 maanden in de WW) en wonen of werken in Eindhoven/Helmond of directe omgeving. Zowel leden als niet leden van FNV/CNV kunnen hiervan gebruik maken. “Werken aan Werk”: een traject waarin je intensief en persoonlijk wordt begeleid door je eigen trajectadviseur om jóuw kansen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk te maken. Daarnaast kun Lees meer..

Brainport Assembly

Montagewerkplaats voor de maakindustrie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Brainport Assembly is een sociale onderneming die onderdelen monteert en assembleert in een werkplaats, whiteroom- of cleanroomomgeving voor de maakindustrie in de regio Eindhoven. Men speelt in op de verplichting in de Participatiewet dat een bepaald percentage van het personeelsbestand van elke onderneming ingevuld moet zijn met mensen die nu een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Meer weten? Neem contact op via 040 7676099, info@bpass.nl Website Brainport Assembly Lees meer..

Dress for Success

Presentatie- en kledingadvies voor werkzoekenden van het Regionaal Werkbedrijf. Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Dress for Success geeft advies over persoonlijke presentatie, uitstraling en kleding. En stelt passende en representatieve kledingsets beschikbaar aan mensen die dit nodig hebben. Ruim 55% van hen solliciteert vervolgens met succes. Meer weten? Bel of mail Bertine Oudesluijs 06 31 32 89 44, info@dressforsuccess-eindhoven.nl Website Dress for Success Lees meer..

Kansen voor jongeren

Workshops en eProfiel voor leerlingen praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Jongeren met een praktijkopleiding hebben begeleiding nodig bij het vinden vaneen stage of werkplek en – aansluitend – ook ondersteuning op de werkplek. Het zijn jongeren die uitstromen uit het speciaal onderwijs, praktijkonderwijs ende entree-opleidingen (mbo) uit Eindhoven en de Kempen. Deze jongeren kunnen onder de Participatiewet vallen. Werkgevers bieden deze jongeren op school twee workshops aan: ‘Elevator Pitch’ en ‘eProfiel’, waarbij het instrument eProfiel (een Lees meer..

Ondernemersklankbord

Adviesgesprek voor werkzoekenden die een eigen bedrijf willen starten. Sommige werkzoekenden overwegen voor zichzelf te beginnen. Dat kan een kansrijke optie zijn, maar natuurlijk doen zich ook knelpunten voor. Het Ondernemersklankbord is bereid uw ideeën te bespreken en advies te geven over strategie en kansen. De ervaren (oud-)ondernemers in dit platform bestrijken veel kennisgebieden: productontwikkeling, marketing, sales, financiën, administratie, kredietverlening, management, huurcontracten en het starten van de onderneming. Een eerste adviesgesprek is gratis. Daarna kunt u Lees meer..

Philips werkgelegenheidsplan

Scholing, coaching en werkplek voor (langdurig) werklozen. Het Philips Werkgelegenheidsplan stelt (langdurig) werkloze deelnemers in staat door te stromen naar de arbeidsmarkt. De deelnemers krijgen een vakspecifieke opleidingen ontvangen coaching en begeleiding. Ook nemen ze deel aan een workshop persoonlijke ontwikkeling. Verwacht wordt dat 70% van de deelnemers doorstroomt naar betaald werk na afronding van het traject. Meer weten? Mail Stefanie van der Ven, hrn.wgp_1@philips.com Website Philips Lees meer..

Prins Heerlijk

Leer/werkplekken in horeca, detailhandel en zorg voor jongeren met leer- of functiebeperking. De stichting Buitengewoon leren en werken – Prins Heerlijk heeft als doel de participatie en ontplooiing van jonge mensen met ernstige leerproblemen en/of een functiebeperking. Deze jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg. Zo krijgen ze een positief zelfbeeld en wordt hun zelfstandigheid vergroot. Prins Heerlijk realiseert dit doel in zes eigen leer-werkbedrijven in de horeca en detailhandel, en in samenwerking met werkgevers in de horeca, Lees meer..

Samen aan Zet

Combinatie-opleiding Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg op niveau bbl-3 (leren en werken). De BBL-opleiding is een samenwerking van Summa college en organisaties in de ouderenzorg, gehandicapten zorg en thuiszorg in de regio Eindhoven. Na een succesvolle sollicitatieprocedure kom je als leerling verzorgende/begeleider in dienst bij de zorgorganisatie en krijg je een leerarbeidsovereenkomst met een (leerling) salaris tijdens de 3-jarige opleiding met de intentie tot een aansluitende arbeidsovereenkomst. De theorie volg je op het Summa college in Eindhoven. Informatie over de opleiding Lees meer..

Sectorplan installatiebranche

Opleidingstrajecten met uitzicht op werk in de technische installatiebranche. Metechnica voert in opdracht van de Technische-Installatiebranche (OTIB) het sectorplan uit. Metechnica is een sterk regionaal gericht arbeidsmarkt- en bemiddelingsbureau met een landelijke dekking. Het doel van Metechnica is om de arbeidsmarkt van de technische installatiebranche meer dynamisch en toekomstbestendig te maken. Het moet eenvoudiger worden voor werkgevers om (moeilijk vervulbare) vacatures in te vullen, medewerkers te behouden voor de branche en voor werknemers om de juiste plek binnen de branche te Lees meer..