Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Process and Production Engineer 33 - 40+ uur vacature

Techniek Helmond 1782 keren bekeken
Vacature omschrijving

Een belangrijke schakel tussen ontwikkeling en productie, verantwoordelijk voor uiteenlopende optimalisatie- en investeringsprocessen binnen ons complete productieproces
BUVO is sterk groeiend. Dit heeft natuurlijk consequenties voor alle onderdelen van onze organisatie. Door een stijgende vraag vanuit de markten die wij bedienen en de groei van onze productiecapaciteit, neemt ook de vraag naar nieuwe collega’s toe.

Over de functie van Process & Production Engineer bij BUVO Castings
In de functie van Process & Production Engineer ben je een belangrijke schakel binnen BUVO, tussen enerzijds ontwikkeling en anderzijds de productie. Het betreft een zeer afwisselende baan, in een bedrijf dat volop in groei en ontwikkeling is en daarmee veel gave kansen en uitdagingen aan de uitvoering van deze functie biedt. Je wordt voortdurend uitgedaagd en werkt met de nieuwste technieken. Collega’s in het team van engineers geven aan dat het werken bij BUVO enthousiasmerend werkt. Goede ideeën worden snel geïmplementeerd en voortdurend vindt er een koppeling tussen theorie en praktijk plaats. Je werkt zelfstandig binnen een enthousiast team van collega’s en werkt intensief samen met productie, technische dienst en de afdeling kwaliteit.

Een indruk van jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Het managen van meerdere technische complexe projecten;
 • Productie rijp maken van nieuwe producten en invoeren in bestaande processen;
 • Verbeteren en optimaliseren van bestaande productieprocessen, middelen en kwaliteit. Hieruit voortvloeiend initieer je en neem je deel aan verbeterprojecten;
 • Beheersen van risico’s door middel van FMEA;
 • Uitvoering geven aan kwaliteitsanalyses en onderzoeken van nieuwe productiemogelijkheden;
 • Beheren en schrijven van werkinstructies, productinformatie en productspecificaties;
 • In bedrijf nemen van nieuwe en aangepaste machines en processen;
 • Je programmeert CNC bewerkingsmachines en doet instellingen bij de gietprocessen;
 • Maakt proto’s en monsters;
 • Programmeert robots.

Een behoorlijk pakket van taken en verantwoordelijkheden, maar daarmee ook een zeer gevarieerde job, waarin jij je technische kennis en ervaring op meerdere vlakken kwijt kunt en verder kunt ontwikkelen.

Wat verwachten wij dat jij meebrengt om ons team te versterken? 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een productieomgeving en hier ervaring opgedaan in projectmanagement;
 • Kennis van CNC-bewerken/Verspaning en/of kennis van giettechnieken is een pré;
 • Kennis van Robotprogrammering is een grote pré;
 • Je hebt ervaring in de automatisering van productieprocessen;
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal.

Wij zoeken iemand met veel liefde voor techniek, die pro-actief is en initiatief durft te nemen. Je hebt veel contacten in de organisatie en schakelt makkelijk met diverse mensen. Binnen het team werk je zelfstandig. Je bent pragmatisch en kwaliteitsbewust ingesteld. Je Laat je niet snel uit het veld staan in complexe situaties en gaat altijd voor het best passende resultaat.

Wat je van ons mag verwachten!
Wij verwachten heel wat van je in deze baan. Logisch dat we jou dan ook iets moeten bieden. Bij BUVO vind je een gevarieerde baan met in de functie van Process & Production Engineer veel afwisseling tussen werken vanuit kantoor en werken binnen de productieomgeving. Een baan met verantwoordelijkheid, waarin je zelfstandig kan werken. We hanteren korte communicatielijnen, wat prettig werkt. Binnen Buvo wordt er gewerkt met de nieuwste machines. Technologie staat in een hoog vaandel. Daarmee is er ook ruimte voor ideeën en nieuwe ontwikkelingen. Logisch dat er daarmee ook ruimte is, voor persoonlijke groei en ontwikkeling voor jou. We zijn een informeel bedrijf met een prettige werksfeer, met oog en waardering voor onze collega’s. Uiteraard bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?
Neem contact op met Camille van Teeseling, 0492-546494 of stuur je cv vergezeld van een motivatie naar recruitment@buvocastings.nl