Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Mechanical Engineer 33 - 40+ uur vacature

Techniek Weert 1702 keren bekeken
Vacature omschrijving

Onze opdrachtgever is een gerespecteerd internationaal bedrijf met meerdere vestigingen, waaronder ook diverse vestigingen verspreid door heel Nederland.
Zij vervaardigen machines voor de voedselverwerkende industrie; bijvoorbeeld machines om snoep te maken, of het productieproces van kaas van a tot z mogelijk te maken. Zij richten zich op procestechnologie en op het ontwikkelen van diverse typen bouwstenen voor productieprocessen.
De functie:
Voor de vestiging van onze klant in Weert zoeken we naar een Mechanical Engineer. Deze zal zich gaan bezighouden met productontwikkeling, - verbetering en klantopdrachten door het uitwerken van gemaakte ontwerpen en de bijbehorende administratie. Deze ontwerpen zullen deels van eigen hand zijn en deels vanuit de Senior Designer, Desiger en Manager. Ook eventuele wijzigingen of op- en aanmerkingen worden door de mechanical engineer verwerkt (ECN Procedure).
Je gaat detail- en samenstellingstekeningen vervaardigen, maakt items en stuklijsten aan in het logistieke systeem, maakt deelontwerpen, ontwerpt mallen voor het fabriceren van de onderdelen en voor montage. Ook ga je specificaties van koopdelen aanvragen zodat deze door anderen  verder verwerkt kunnen worden in het logistieke systeem.  Voor meer informatie betreffende de functie-inhoud kun je contact opnemen met één van onze accountmanagers of solliciteren zodat het in een eventueel gesprek besproken wordt.
Functie-eisen:

  • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op HBO niveau of MBO/MTS met aantoonbaar veel ervaring, richting werktuigbouwkunde, mechatronica of fijnmechanica
  • Je hebt ruime ervaring met het (zelfstandig) opstellen van technische tekeningen
  • Beheersing van AutoCAD en Solidworks is een vereiste
  • Je hebt ervaring met verbeterprocessen
  • Je hebt cursussen gevolgd betreffende Veiligheids-&milieuwetgeving, CAD en onderdelenfabricage
  • Om eventuele problemen zelfstandig op te lossen is het vereist dat je een ruime werkervaring hebt in een soortgelijke functie
  • Eigenschappen: zelfstandig, verantwoordelijk, accuraat, stressbestendig (er kan soms sprake zijn van tijdsdruk) en neemt initiatief 

Over TSD:
TSD Groep is al ruim 22 jaar toonaangevend in het detacheren van kwalitatief technisch personeel. Doordat wij zelf vanuit huis een technische achtergrond hebben weten we jouw vakkennis en talent te waarderen en te beoordelen op klantwaarde. Door deze werkwijze zitten onze medewerkers altijd op de juiste plek en gaan zij met plezier naar hun werk toe.