Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Maintenance Manager 33 - 40+ uur vacature

Techniek Son en Breugel 1423 keren bekeken
Vacature omschrijving

Van Loon Son, onderdeel van Van Loon Group en gevestigd op Ekkersrijt, is een mooie combinatie van het traditionele familiebedrijf met de moderne technieken van nu. We zijn uitgegroeid naar een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf. Onze klanten bevinden zich in het A-segment van de markt en samen met ca. 2000 collega’s werken we dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige vleesproducten. Vanuit 9 locaties in Nederland heeft Van Loon Group een leidende positie op de Nederlandse retailmarkt en daar zijn we trots op! We zijn een no-nonsense bedrijf met een sterke klantfocus en grote innovatiekracht. Met onze kernwaarden: 100% klantfocus, duurzaam ondernemen, de kracht van het familiebedrijf en ‘keep it simple’, bedienen we dagelijks onze klanten die ook op het hoogste kwaliteitsniveau in de markt opereren. De locatie in Son is in gebruik genomen in 2017 en gebouwd volgens de modernste normen qua duurzaamheid. Voor Van Loon Vlees zoeken wij een:

Maintenance Manager

De Functie

Voor onze productielocatie in Son (600 FTE) zijn we opzoek naar een ervaren Maintenance Manager ter aanvulling op ons plantteam/ lokale management team.

 • In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van het technische proces zodat productie haar doelstellingen kan realiseren.
 • Je draagt daarbij zorg voor het functioneren en de ontwikkeling van jouw team, bestaande uit een Maintenance engineer, Werkvoorbereider, Magazijnbeheerder en een Teamleider Technische Dienst. Indirect stuur je een team van 12 allround monteurs aan.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de continue verbetering van de organisatie.
 • Je begroot, plant en bereid de technische werkzaamheden en verbeterprojecten voor.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhoudsbudget.
 • Je bent het directe aanspreekpunt voor externe leveranciers en toezichthouders en je bent verantwoordelijk voor het aansturen van deze partijen.
 • Je houdt toezicht op het naleven van voorschriften, procedures, richtlijnen op het gebied van veiligheid, milieu orde en netheid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de technische installaties, gebouwen en spare parts van onze in 2017 opgeleverde duurzame  productielocatie (BREAAM certificering).

Jouw profiel

Wij zijn opzoek naar een resultaatgerichte manager die in staat is om de organisatie en zijn team verder te ontwikkelen. Als Maintenance Manager denk je na voordat je doet en maak je jouw plannen op basis van bewezen methodieken. Je kunt verschillende managementstijlen inzetten naar gelang de behoefte van jouw team.
Je bent onderdeel van het plantteam en bent een waardige gesprekspartner voor jouw mede plantteamleden, waarmee je samen zorgt voor het optimaal functioneren van deze productielocatie.

Om deze rol te kunnen vervullen verwachten we van jou dat je:

 • Minimaal een afgeronde Technische HBO opleiding hebt
 • Minimaal 5 jaar ervaring hebt in een technisch lijnmanagement functie, bij voorkeur in de voedingsmiddelenindustrie.
 • Ervaring hebt als lid van een plantteam/management team voor een middelgrote tot grote productielocatie
 • Op tactisch niveau een gedegen bijdrage kunt leveren in een sterk groeiende en nieuwe productielocatie
 • Ervaring hebt met de implementatie van TPM, en kennis er ervaring hebt met WCM, Lean , Six Sigma en assetmanagement
 • Gedegen kennis hebt van Kennis van kwaliteits-, HACCP-, veiligheidssystemen, IFS en VWA.