Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Duurzaamheidscoördinator 33 - 40+ uur vacature

Overig Son en Breugel 2454 keren bekeken
Vacature omschrijving

Van Loon Son, onderdeel van Van Loon Group en gevestigd op Ekkersrijt, is een mooie combinatie van het traditionele familiebedrijf met de moderne technieken van nu. We zijn uitgegroeid naar een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf. Onze klanten bevinden zich in het A-segment van de markt en samen met ca. 2000 collega’s werken we dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige vleesproducten. Vanuit 9 locaties in Nederland heeft Van Loon Group een leidende positie op de Nederlandse retailmarkt en daar zijn we trots op! We zijn een no-nonsense bedrijf met een sterke klantfocus en grote innovatiekracht. Met onze kernwaarden: 100% klantfocus, duurzaam ondernemen, de kracht van het familiebedrijf en ‘keep it simple’, bedienen we dagelijks onze klanten die ook op het hoogste kwaliteitsniveau in de markt opereren. De locatie in Son is in gebruik genomen in 2017 en gebouwd volgens de modernste normen qua duurzaamheid. Voor de Van Loon Group zoeken wij een:

Duurzaamheidscoördinator

De Functie

In de functie van Duurzaamheidscoördinator ben je verantwoordelijk voor het vormgeven, verder ontwikkelen en implementeren van het duurzaamheidsbeleid van de volledige Van Loon Group. Je bevorderd de duurzaamheid in alle bedrijfseenheden om de doelen te bereiken binnen de vastgestelde duurzaamheidsstrategie. Je rapporteert aan de Technisch Directeur.

Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • Initiëren, uitvoeren en begeleiden van projecten binnen alle thema’s van het duurzaamheidsbeleid.
 • De klantenbehoeften begrijpen in hun duurzaamheidsstrategie en deze omzetten in praktische oplossingen.
 • Het vertegenwoordigen van de Van Loon Group op duurzaamheidsnetwerken en -evenementen om de positie van Van Loon Group op het gebied van duurzaamheid en MVO-leiderschap te verbeteren.
 • Het beheren van alle interne en externe stakeholders zoals medewerkers, afnemers, leveranciers, ngo’s en autoriteiten, bij het afstemmen van de duurzaamheidsstrategie.
 • Management en medewerkers periodiek informeren m.b.t. belangrijke trends op duurzaamheidsthema’s en de implicaties voor Van Loon Group en haar stakeholders.
 • Input verzorgen voor het MVO jaarverslag.
 • Optreden als materiedeskundige op het gebied van Duurzaamheid en Product-Integriteit.
 • Fungeren als productintegriteits functionaris en interne materiedeskundige met betrekking tot kanalisatie en certificering van producten met een claim.
 • Eerste aanspreekpunt met betrekking tot product integriteit en fraude issues en vanuit klokkenluidersregeling en/of Supply Chain Initiative.
 • Vaststellen en onderhouden van het productintegriteits-systeem en hierover periodiek rapporteren aan de directie.

Je profiel

Wij zoeken een besluitvaardige en een strategische duurzaamheidscoördinator. Je gaat efficiënt te werk en heb uitstekende communicatieve vaardigheden. Verder kun je conceptueel denken en ben je integer. Verder beschik je over:

 • HBO diploma met voorkeur in de richting van Milieu of Omgevingskunde.
 • Minimaal 4-6 jaar ervaring in een zelfstandige, soortgelijke functie. Bij voorkeur in de Food Branche.
 • Affiniteit met een productieomgeving.

Jij en Van Loon Group

Wij bieden je een uitdagende baan binnen een groeiende, professionele organisatie. Van Loon kent een prima salaris, uitstekende secundaire voorwaarden en professionele maar informele werkomgeving.