Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

BBL opleiding Procesoperator A MBO2 33 - 40+ uur vacature

Techniek Eindhoven 310 keren bekeken
Vacature omschrijving

Wat is procestechniek?

Bijna alles om ons heen wordt gemaakt in de procestechniek. Bekijk je eigen dag. Tandpasta, kaas, benzine, papier, toner, frisdrank.
Dit gebeurt in grote, moderne, geautomatiseerde fabrieken waar grondstoffen verwerkt worden tot een halffabricaat of eindproduct (bijvoorbeeld limonade in flessen).

Wat doe je als procesoperator?

De procesoperator zorgt ervoor dat het productieproces in de fabriek goed verloopt. Als er iets mis dreigt te lopen, moet de operator kunnen ingrijpen, bijsturen of storingen verhelpen. Want het bier dat op maandag gemaakt wordt, moet van dezelfde kwaliteit zijn als het bier van vrijdag!  

 

Iets voor jou?

Operators zijn vaak mensen die geïnteresseerd zijn in techniek en in het tot stand komen van een product via een (geautomatiseerd) productieproces. Als operator moet je zelfstandig kunnen werken en is het belangrijk dat je - binnen je werkzaamheden - een grote verantwoordelijkheid aankunt. Je dient bereid te zijn om in ploegendienst te werken.

zie ook: https://www.beroepeninbeeld.nl/beroep/procesoperator(externe link)  of https://www.procestechniek.nl/leren-en-werken/wat-doet-een-procesoperator.html(externe link)

Wat zijn de voorwaarden voor deelname aan dit project?

  • Je bent gemotiveerd!!
  • Je bent tussen 18 en 28 jaar en woont in de arbeidsmarktregio Eindhoven
  • óf je bent werkzoekende met een PW uitkering (voorheen WWB) en woont in Eindhoven*
  • óf je hebt een WW uitkering.

* Indien je een PW uitkering (bijstand) hebt maar niet in Eindhoven woont, overleggen wij met jouw gemeente of zij de opleiding voor jou wil/kan betalen.

Als je wilt deelnemen aan dit project mag je in principe géén startkwalificatie (=een diploma op MBO niveau 2) hebben. Je hebt een vooropleiding op minimaal VMBO niveau en je hebt affiniteit met wiskunde, natuurkunde en/of scheikunde.

Hoe ziet het project eruit?

Na een proefperiode krijg je een contract bij een leerwerkbedrijf voor de duur van de opleiding. De opleiding is in de vorm van BBL, dus 4 dagen werken en 1 dag naar school, en duurt 2 jaar. Tijdens deze opleiding krijg je (indien gewenst) steun van onze personal coach.

#BBL-opleiding