Dé vacaturesite
van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

BBL Opleiding Logistiek medewerker MBO2 niveau 33 - 40+ uur vacature

Logistiek Eindhoven 101 keren bekeken
Vacature omschrijving

Wat leer je?

Veiligheid en milieu

De goederenstroom verschilt per bedrijf. De ene keer werk je met onschuldige goederen zoals speelgoed, de andere keer gevaarlijke stoffen of verse producten. Daarom is het van belang dat je weet hoe je daarmee omgaat. Het inpakken is per soort anders en je staat daarbij stil bij het milieu; teveel verpakkingsmateriaal is onnodig.

Heftruck of reachtruck

In het magazijn worden spullen de hele dag verplaatst. Het ene product komt binnen, terwijl het andere juist de deur uit gaat. Soms is het geen probleem om wat dozen met de hand te versjouwen. Maar het is vaak praktischer als je met een heftruck of reachtruck rijdt. Heftruck of reachtruck  rijden is een vak apart; je krijgt de mogelijkheid dit tijdens je studie te leren en je behaalt hiervoor een certificaat.

Administratie

Er zijn dagelijks erg veel afhandelingen in een magazijn. Daarom is het van belang dat deze goederenstroom netjes wordt bijgehouden. Wat is er weg en wat komt er terug? Je leert hoe je zo’n goederenstroom op een logische wijze administreert, zowel met de computer als met de hand

Wil je meer weten over dit beroep en de mogelijkheden, kijk dan hier(externe link)

Hoe ziet het project eruit?

We bekijken of je geschikt bent voor de opleiding en het beroep d.m.v. een intakegesprek en het maken van een test. Als je geschikt bent bevonden, gaan we je matchen met een leerbedrijf. Wij zorgen voor de leerwerkplekken, je hoeft dit niet zelf te doen, maar mag natuurlijk wel.

Als alles goed verloopt, starten we in november 2019 met het leerwerktraject (bij voldoende deelname). Dat wil zeggen, dat je 4 dagen per week bij het bedrijf werkt en één dag per week naar school gaat. Je zit dan samen met de andere deelnemers in één klas. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van onze personal coach.

Voor de dagen dat je werkt ontvang je natuurlijk een salaris.

Dit leerwerktraject rond je het traject af met een erkend diploma op niveau 2.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

  • Je bent gemotiveerd!
  • Je bent tussen 18 en 28 jaar en woont in de arbeidsmarktregio Eindhoven*
  • Je hebt in principe géén startkwalificatie (een diploma op MBO2 niveau of een HAVO diploma)
  • Of je hebt een uitkering (leeftijd onbelangrijk!)

* Onder deze regio vallen de volgende gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.