Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

ADL-assistent (ADL=Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) 17 - 24 uur vacature

Medisch Eindhoven 203 keren bekeken
Vacature omschrijving

Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar mensen met een hart voor de zorg die interesse hebben om intern opgeleid te worden tot ADL-assistent (ADL=Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). 

Functieomschrijving
Je werkt op 1 van de 3 zorglocaties in Eindhoven, er zijn 2 locaties in het centrum en 1 in Meerhoven. Ook is er een locatie in Helmond waar je geplaatst kunt worden.

Je gaat werken met mensen die zelfstandig wonen in speciaal aangepaste woningen. Zij kunnen gebruik maken van 24-uurs zorg op afroep. De cliëntengroep bestaat uit mensen met een niet-aangeboren fysieke handicap (denk aan ziektebeelden zoals MS/ALS/NAH), die intensieve zorgbegeleiding nodig hebben bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Het gaat om kritische bewoners die zelf de hulpvraag stellen dus we zoeken mensen die mentaal en fysiek fit zijn, stevig in hun schoenen staan en hart voor de zorg hebben.
Je bent flexibel inzetbaar en je wordt in overleg ingepland voor diensten, gemiddeld werk je minimaal 24 uur per week. Na een inwerkperiode via het uitzendbureau krijg je een contract bij de zorginstelling zelf. Binnen de inwerkperiode word je "on the job" getraind om de handelingen zelfstandig uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan tilliftenscholing en trainingen in klysma- of stomazorg.

Functie-eisen
We zoeken kandidaten met (minimaal) mbo niveau 2 of 3 en een goede beheersing van de Nederlandse taal.
Je bent bereid om overdag, 's avonds, soms in de nacht en in het weekend te werken. De cliënten waarmee je werkt hebben immers 24/7 de mogelijkheid tot zorgbegeleiding nodig!
Je hebt geen beperkingen ten aanzien van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren; denk bijvoorbeeld aan het wassen van cliënten en het begeleiden van de toiletgang. 
Je bent zowel fysiek als mentaal in goede gezondheid.
Je bent bereid (bij)scholing te volgen, hieraan zijn geen kosten verbonden.


Arbeidsvoorwaarden
Binnen de organisatie zijn circa 2400 mensen werkzaam in 1 van de bijna 100 zorgunits, verspreid door heel Nederland. Het is dus een grote organisatie, echter heerst er een informele sfeer. Er wordt aangesproken met 'je' en 'jij'. De samenwerking zowel met cliënten als onderling kenmerkt zich door wederzijds respect, professionaliteit, afstemming en overleg. 
Voor een ADL-assistent ligt het aanvangssalaris tussen schaal IV - aanloopschaal en tussen schaal V - functieschaal. Een ADL-assistent in opleiding start in de aanloopschaal. Je wordt ingeschaald op basis van je relevante werkervaring. De organisatie hanteert een eigen cao, deze is vergelijkbaar met de cao VVT.
Na een inwerkperiode via het uitzendbureau krijg je een contract bij de zorginstelling zelf.